2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Luxusbörtönben tartják fogva Eva Kailit

A Harent a brüsszeli sajtó többször csak „luxusbörtönfaluként” emlegeti.

A Metropol értesülése szerint a pénzmosással vádolt Eva Kaili még múzeumba is elmehet abban a luxusbörtönben, amelyben az előzetes letartóztatását tölti. A lap úgy tudja, a Brüsszel külvárosában található Haren „luxusbörtönfaluban” 

számos kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a raboknak.

Mint ismert, a szocialista európai parlamenti képviselőt, Eva Kailit és három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás keretében. A rendőrség közlése szerint csaknem másfél millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban az ügyben végrehajtott házkutatások során.

Az elsők között helyezhették el itt Kailit

A Metropol felidézte, hogy letartóztatása után Kailit először a Brüsszel belvárosában található Saint-Gilles börtönbe vitték, majd onnan felsőbb utasításra 24 órán belül átszállították a Haren büntetés-végrehajtási intézetbe. Mint írták, a Brüsszel északkeleti csücskében található börtön Belgium, sőt, talán egész Európa legújabb és legmodernebb börtöne. Több évig tartó tervezés és kivitelezés után tavaly októberben adták át az intézményt, az első rabokat pedig novemberben helyezték el itt. Tehát Kaili az elsők között „élvezhette” a Haren szolgáltatásait.

A luxusbörtön több tucat épületből áll, 15 hektáron terül el, ezért a helyi sajtóban nem ritkán „luxusbörtönfaluként” is emlegetik.

A tervezők arra törekedtek, hogy az ott raboskodók „jól érezzék magukat”, valamint hogy „elkerüljenek a börtönélményekkel kapcsolatos bármiféle frusztrációt”. Így például nem szereltek rácsokat az ablakokra, hogy minden helyiséget természetes fény világíthasson meg. Sőt, a cellákat saját hűtővel, televízióval, állítható termosztáttal, bejövő hívásokat fogadó vonalas telefonnal és zuhanykabinnal szerelték fel – ismertette a Metropol.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató