2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Videó: elaludt a román mezőgazdasági miniszter az élő adásban

Az ukrajnai konfliktus helyi hatásairól szóló élő román televíziós interjú alatt a mezőgazdasági miniszter, Petre Daea hallhatóan elaludt, miközben a műsorvezető kérdéseket tett fel neki.



A közösségi médiában szombaton közzétett felvételek egy részletet mutatnak az interjúból, amely az Antena 3 CNN, az amerikai CNN romániai hírszolgáltató partnerének műsorában jelent meg. A műsorvezető és két társműsorvezető mellett telefonon kérdezték Daea-t az ukrajnai válság romániai gazdákra gyakorolt negatív következményeiről. Miközben vár, hogy meghallgassa a válaszát, a vonal másik végén nyilvánvaló horkolás hallatszik.

Az interjúkészítő gyorsan próbál menet közben korrigálni, mondván, hogy megpróbálja újra felvenni a kapcsolatot a mezőgazdasági miniszterrel, mintha megszakadt volna a telefonbeszélgetésük. A stúdióban lévő két műsorvezető-társ látszólag elnyomja a nevetést, mivel az egyik eltakarja a száját, a másik pedig kínosan mosolyog és lefelé néz.

A 73 éves Daea-t tavaly júliusban nevezték ki mezőgazdasági miniszternek, miután elődje korrupciós vádak közepette lemondott. Korábban kétszer is betöltötte ezt a tisztséget, 2004-ben és 2017-től 2019-ig.

Bár a legutóbbi televíziós interjújában szereplő bármilyen humor valószínűleg nem volt szándékos, Daea híres a színes megjegyzéseiről és poénjairól. Az ehető rovarok népszerűsítésére irányuló törekvések ellen például így szólalt fel: “Ne egyetek tücsöklisztet. Hadd énekeljenek ott, ahol épp vannak. Azt eszünk, amit eszünk: szarmalát, kolbászt és tojást. Nem fogjuk a csirketojást férgekkel helyettesíteni”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató