2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Felrobban az EU-s korrupciós botrány - Panzeri mindent kitálal

Pier Antonio Panzeri azt állítja, hogy több mint 120 000 eurót adott Marc Tarabellának - írja a La Libre belga lap, amit a Bennfentes szemlézett.

A volt európai parlamenti képviselő azt mondta a nyomozóknak, hogy több mint 120 000 eurót adott kollégájának készpénzben a Katarral kapcsolatos ügyekben nyújtott segítségéért.
Újabb felfedezések a brüsszeli korrupciós ügyben: Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő, akit azzal vádolnak, hogy az Európai Parlament hatalmas korrupciós ügyének középpontjában áll, az Echo információi szerint pénzt adott Marc Tarabella (PS) belga képviselőnek.

A két politikus mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelem nyomán készült európai parlamenti dokumentum szerint Panzeri úr a jegyzőkönyvben rögzítettek szerint a nyomozóknak tavaly december 10-én, az egyik legelső meghallgatásán elmondta, hogy több mint 120 000 eurót adott készpénzben, több részletben Marc Tarabellának a Katarral kapcsolatos ügyekben nyújtott segítségéért.

Az információt egy, az Európai Parlamenthez közel álló forrás erősítette meg a La Libre lapnak.



Marc Tarabella, aki az Európai Parlamentben elkövetett korrupció gyanúja miatt indított belga vizsgálat célpontja, kezdettől fogva tagadta, hogy bármilyen ajándékot kapott volna. Ügyvédje, Maxime Töller az RTL vasárnapi műsorában megismételte: "Tarabella úr teljesen egyértelmű, soha nem kapott a legcsekélyebb ígéretet, a legcsekélyebb pénzt, a legcsekélyebb ajándékot, semmilyen formában, cserébe azért, hogy Katart bármilyen módon támogassa."

A belga szocialista, akit megmotoztak és a nyomozás idejére kizártak a PS-ből, azt mondta, hogy nincs mit szemrehánynia magának, és kész együttműködni az igazságszolgáltatással. Esetében a katari világbajnokság szervezésével kapcsolatos álláspontjának megváltozása keltett gyanút.

Marc Tarabella: "Nincs miért szemrehányást tennem magamnak"

Az Európai Parlament szocialista és demokrata frakciója felfüggesztette Marc Tarabellát a korrupciógyanús ügyekben indított bírósági vizsgálat idejére. A szocialista párt bizottsága kedden hallgatta meg. "Nincs mit szemrehányást tennem magamnak" - mondta távozásakor - "Nem nyilatkozom, mert folyamatban van egy vizsgálat. És ha az igazságszolgáltatás hív, a rendelkezésére fogok állni".

Pier Antonio Panzeri együttműködést ígér az igazságszolgáltatással

A nyomozást megindító belga szövetségi ügyészség sajtóközleményben jelentette be, hogy a főszereplő Pier Antonio Panzeri kedden a repentis - a maffia nyomozásáról szóló olasz törvényre utalva "pentiti" néven ismert - törvény keretében memorandumot írt alá a szövetségi ügyészséggel.

A volt képviselő tehát ebben az ügyben bűnbánóvá válik és vállalja, hogy e memorandummal tájékoztatja az igazságszolgáltatást "a modus operandi, a harmadik államokkal kötött pénzügyi megállapodások, a létrehozott pénzügyi konstrukciók, a létrehozott konstrukciók kedvezményezettjei és a felajánlott előnyök, az ügyben ismert vagy még nem ismert személyek érintettsége, beleértve azon személyek személyazonosságát, akiknek a megvesztegetését elismeri...".

(Bennfentes)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató