2023. január 29. - Adél
USD : 356.65
EUR : 388.18
Időjárás ikon

Menczer Tamás megunta az ukrán magyarellenességet - kemény felszólítást intézett

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arra szólította fel a munkácsi kistérség helyi vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat.

Menczer Tamás csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett bejegyezésében úgy fogalmazott:

Nem pontosan értjük, hogy a magyarellenes döntések és intézkedések hogyan segítik az Oroszország ellen vívott háborúban Ukrajnát.

Egyúttal leszögezte:

A magyarellenes döntések és cselekedetek természetesen elfogadhatatlanok, “elítéljük azt, ami történt”.

Az államtitkár azt is fontosnak nevezte, hogy “az elfogadhatatlan események” eddig a Munkácsi kistérségben történtek, nem egész Kárpátalján. Egyúttal reményének adott hangot, hogy ilyen magyarellenes intézkedésekkel “máshol nem kell szembesülnünk”.

Felszólítjuk a helyi vezetőket, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat!

– írta Menczer Tamás.

Majd úgy folytatta:

Felszólítjuk Ukrajna országos vezetőit, hogy haladéktalanul tegyenek meg mindent a magyarellenes döntések visszavonásáért és a korábbi állapot helyreállításáért.

Mint hozzátette, elvárják az ukrán vezetőktől, tegyenek meg mindet azért, hogy a háború ellenére Kárpátalján meglévő stabilitást megőrizzék.

Ha Ukrajna az Európai Unió tagja akar lenni, akkor elfogadhatatlan egy nemzeti közösség folyamatos és szisztematikus zaklatása, jogfosztása. – jelezte az államtitkár.

Menczer Tamás mindezt arra reagálva tette közzé. hogy az utóbbi napokban magyar zászlókat és feliratokat távolítottak el a munkácsi járásban, valamint azonnali hatállyal felbontották a munkácsi magyar tannyelvű iskola köztiszteletben álló igazgatójának, Schink Istvánnak a munkaszerződését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató