2023. február 08. - Aranka
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Megbírságolták Rishi Sunakot, mert nem volt becsatolva a biztonsági öve

Pénzbírságot kapott Rishi Sunak brit miniszterelnök, írja a BBC. Sunak csütörtökön posztolt egy videót az Instagramra, melyben a kormánya intézkedéseit népszerűsíti. A videót egy mozgó autó hátsó ülésén vették fel, és tisztán látszik, hogy a miniszterelnöknek nincsen becsatolva a biztonsági öve.

A videó csütörtök estére bejárta a brit közösségi médiát, a Lancashire megyei rendőrség (Sunak a videó készültekor az észak-angliai megyében tartózkodott) pedig vizsgálatot indított az ügyben. A vizsgálatot 24 órán belül sikerült lezárni.A Lancashire megyei rendőrség péntek este bejelentette, hogy pénzbírság befizetésére köteleznek egy „42 éves londoni lakost”, aki „egy közösségi médiában terjedő videó tanúsága szerint elmulasztotta becsatolni a biztonsági övet, miközben egy mozgó autó utasa volt Lancashire-ben”. A pénzbírság pontos összegét nem hozták nyilvánosságra, 100-tól 500 angol fontig (45 ezertől 225 ezer forintig) terjedhet.

A brit miniszterelnöki hivatal közleményt adott ki, miszerint Sunak „teljes mértékben elismeri, hogy hibázott, és bocsánatot kér”. A közlemény szerint a miniszterelnök tiszteletben tartja a rendőrség döntését, és befizeti a rá kiszabott büntetést.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató