2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Német sajtóértesülés: az Európai Bizottság milliókat fizetett a brüsszeli korrupciós botrányban érintett NGO-nak

Az egyik német gazdasági hetilap értesülései szerint az EU Bizottsága 2006 óta mintegy hatmillió euróval támogatta a korrupciós ügyben érintett Nincs béke igazságosság nélkül nevű civil szervezetet – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Jelenleg is van olyan projektjük, amelyre pénzt kaptak, azonban a botrány hatására felfüggesztették a kifizetését.

Az Európai Bizottság milliókat fizetett az Európai Parlament korrupciós botrányában érintett Igazság nélkül nincs béke (No Peace without Justice) nevű civil szervezetnek, írja a WirtschaftsWoche.

A német portálnak az EU Bizottsága megerősítette, hogy

két jelenlegi líbiai projektre mintegy 2,7 millió eurót kapott a civil szervezet, a decemberben kirobbant korrupciós botrány miatt viszont az összegből 1,37 millió euró kifizetését felfüggesztették.

A Wiwo azt írja, hogy az EU Bizottsága 2006 óta a civil szervezet hét másik projektjét is támogatta összesen mintegy ötmillió euróval. Az Igazság nélkül nincs béke szervezetnek az olasz Niccolò Figá-Talamancá az igazgatója, akit az elsők között tartóztattak le a decemberben kirobbant botrány kapcsán. Az NGO egyik partnerszervezete Soros György amerikai milliárdos alapítványa, az Open Society Institute. A szervezet vezetője továbbra is ártatlannak vallja magát.

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató