2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Folytatódtak a migránsellenes tüntetések Dublinban - az ír miniszterelnök szélsőjobboldalinak nevezte a tiltakozókat

Megszólalt a kormányfő is, miközben hetek óta tiltakoznak az írek.

Magyarországon egyedül a Vadhajtások.hu írt az írek elkeseredett küzdelmeiről. Dublinban már hónapok óta tiltakoznak a migráns-invázió miatt.

Legutóbbi cikkünket itt olvashatod.

A jelenség most elérte a legfelsőbb szinteket is, reagált az ír miniszterelnök. Természetesen szélsőjobboldaliaknak nevezte azokat, akik hangot adtak az elégedetlenségüknek. Azokat, akik nem akarnak még több illegális bevándorlót látni a hazájukban...

A nyíltan homoszexuális Leo Varadkat szélsőjobbozott egy jót.

Több százan vonulnak végig Dublin belvárosán a menedékkérők elleni tiltakozásul

Egyre idegesebbek a tüntetők, ez jól érezhető a felszólalásaikból is.

Az egyik felszólaló azt mondta, hogy "bosszút" állna a "nem ellenőrzött migránsokon", ha bármi történne a gyerekeivel.

Elhangzott egy másik felszólalótól:

"A Leinster House-ban ülő diktátorok - nem szabad őket kormánynak neveznünk, mert nem a mi kormányunk -, és nem azt mondom, hogy irányítják az országunkat, hanem azt mondom, hogy tönkreteszik az országunkat".

A résztvevők nyomatékosan jelezétk, hogy ők békés tüntetők és nem rasszisták. Természetesen az ír médiában mindent kiáltanak rájuk.

"Ennek a közösségnek vagyok a tagja, és örülök, hogy mindannyian itt vannak" - mondta egy másik tüntető. "Négygygyermekes apaként vagyok itt, és csak azért vagyok itt, mert aggódom. Isten tudja, ha bármi történik a gyermekeimmel, nem aggódva leszek itt, hanem bosszúval és haraggal az összes olyan át nem vizsgált migráns ellen, akik ebbe az országba érkeztek.



"Vegyük át az irányítást. Fiúk, most arra kérlek benneteket, hogy békésen vonuljunk végig az O'Connell Streeten és Christchurch környékén, és küldjünk egyértelmű üzenetet - nem akarjuk őket itt látni". . tette hozzá.

Az emberek a férfi beszéde után azt kiabálták, hogy "basszák ki őket" (a migránsokat - a szerk.), mielőtt a tömeg végigvonult a városközponton, különböző jelszavakat kiabálva, többek között "Leo, Leo Leo Leo, ki, ki, ki, ki" (a miniszterelnök - a szerk,) és "bevándorlók kifelé".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató