2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Törökországban elszabadultak az indulatok: Amerika áll a földrengés hátterében?

Természetesen állítani nem lehet tényként semmit. Azt tudjuk írni, amikor ilyen történik a világban, szerkesztőink azonnal a helyi médiumokat, közösségi oldalakat figyelik, ha kell percenként és ma is ezt tesszük. Törökországban ma olyan katasztrófa történt, amire még nem volt példa. Ezzel kapcsolatban nagyon erősen elszabadultak az indulatok Törökországban, és szinte ötpercenként futunk bele abba, hogy ennek a hátterében Amerika állhat.

Már több mint háromezer halottja van a török-szíriai földrengéseknek!

Háromezernél is több halálos áldozatot követeltek a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések, írja az MTI.

A szíriai egészségügyi minisztérium, valamint az ellenzéki fegyveresek uralta, északnyugati térségekben működő Fehérsisakosok segélyszervezet hétfő esti összesítése szerint legkevesebb 1300 halálos áldozat volt a közel-keleti országban. A szomszédos Törökország katasztrófavédelmi hatósága (AFAD) legfrissebb adatai szerint 1762-re nőtt a halottak száma.

A két országban több mint 15 ezer sérültről tudni.

Mindemellett a katasztrófa valós mértékét még nem lehet felbecsülni sem, mivel a hatóságok szerint számos ember rekedhetett a földmozgás során összeomlott épületek romjai alatt.

Az AFAD időközben további utórengésekre figyelmeztetett. A CNN Türk török hírtelevízió szerint a katasztrófavédelmi hatóság felszólította az érintett térségekben élő embereket, hogy tartsák magukat távol a megrongálódott épületektől. Több mint 5600 épület ugyanis már összeomlott. Szíriában több mint 200 házomlásól tudni.

Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. Az isztambuli Kandilli szeizmológiai állomás déltájban egy 7,5 erősségű rengésről tett bejelentést, a földrengés epicentruma ezúttal is Kahramanmaras tartomány volt. Az AFAD szerint 185 utórengést jegyeztek fel.

Mindezek után a tények után, közzétesszük amiket Törökországban írnak az emberek:

Már a földrengés előtt szó volt róla, hogy el fogják hagyni a NATO-t.

Most pedig a katasztrófa után arról beszélnek, hogy az Incirliknél lévő amerikai katonai bázisra (ami a csodával határos módon épségben megúszta a földrengést) telepített robbanófej okozhatta a mai tragédiát. 

Incirlik éppen a rengések epicentrumában van. A közösségi médiában elszabadultak az indulatok. Egyesek arról beszélnek, hogy egy kisebb méretű atombomba okozta a földrengést. Ugyanis itt van az USA legnagyobb nukleáris készlete. 

Török média:

Földrengés Törökországban egy kisebb amerikai atombomba robbanása miatt.

Az Adana melletti amerikai Incirlik légibázist nem érintette a földrengés.

A hírek szerint "egy kis atombombát robbantottak fel az amerikai Incirlik légitámaszponton Adana közelében, ami földrengést okozott Törökországban" - a török ​​média.

Ezt a VDTA is közzétette Telegram csatornáján:

 

FRISSÍTÉS:

Cikkünkkel mi nem állítottunk semmit. Csak a közösségi oldalakon kialakult vélemény-cunamiból szemléztünk, amit érdekesnek találtunk.

A Twitteren rengeteg vélemény olvasható.

Ebből osztunk meg néhányat:

"Meg kell jegyezni, hogy a földrengés középpontja (jobb kör) és az USA/NATO körvonalbeli bázisa (bal kör) közötti távolság kevesebb, mint 140 km. Ismeretes, hogy az Egyesült Államok kormánya 2019-ig legalább 50 atombombát tárolt ezen a bázison."

"A földrengések nem normálisak, az Incirlik bázist ellenőrizni kellene, az amerikai rakétapajzs valójában egy HAARP fegyver, nem normálisak a földrengések Adanában, Malatyában, nem normálisak a földrengések Isztambulban a minap, egy amerikai hadihajó a Boszporuszban horgonyzott, lehetséges, hogy az amerikai hadihajó a Boszporuszban horgonyzott HAARP."

"Nincs amerikai áldozat vagy jelentős kár az Incirlik légibázison, amely körülbelül 200 km-re van a szörnyű földrengés epicentrumától. Amerikai csapatoknak és körülbelül 50 B-61-es nukleáris gravitációs bombának ad otthont."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató