2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Már legalább 32 embert mentettek ki a törökországi romok alól magyar mentőalakulatok

Legalább 32 túlélőt találtak a magyar csapatok szerda estig Törökországot és Szíriát sújtó földrengés törökországi helyszínein – összesítette a 24.hu.



Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai bejelentése szerint újabb két magyar mentőcsapat érkezett meg Törökországba, így számuk már hétre nőtt.

-Kint van a Hunor mentőszervezet, az ő csapatuk 16 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a romok alól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint.

-A Pest Megyei-Kutató-Mentő Szolgálat eddig 6 élő embert talált meg a romok alatt.

-A Baptista Szeretetszolgálat 10 túlélőt talált mostanáig, kettőt maguktól, kettőt egy török mentőcsapattal közösen szabadítottak ki, két személynek a kimentése pedig jelenleg is zajlik.

-A Magyar Református Szeretetszolgálat tűzoltókból, katasztrófavédelmi szakemberekből álló Kutató-Mentő csapata kedd éjszaka megérkezett Törökországba, szerdán pedig megkezdték mentési szolgálatukat a szír határhoz közeli Mardin városában, mely város szinte teljes egészében összeomlott a földrengésben.

-A Budapesti Mentőszervezet mentőcsapata beérkezett a fogadó-regisztráló állomásra Törökországban, majd a szükséges formalitások után tovább indult Kahramanmaras felé.

-Az Életjel mentőcsoport és a Terrorelhárítási Központ kedd éjjel érkezett meg Törökországba, egyelőre nem közöltek adatot az általuk talált túlélők számáról.

A Baptisták helyzetjelentése:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató