2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Négy erőmű is megrongálódott az orosz támadásokban, Zelenszkij terrorizmusról beszél

Vitalij Klicsko szerint az energetikai szakemberek dolgoznak a hálózatok helyreállításán.

A DTEK, Ukrajna legnagyobb magántulajdonú energiatermelője közölte, hogy négy hőerőműve megrongálódott, a létesítmények két dolgozója pedig megsérült a pénteken virradóra végrehajtott orosz légicsapások következtében.

A támadás után az energetikai szakemberek haladéktalanul megkezdték a következmények felszámolását és a berendezések helyreállítását. Biztonsági okokból csak a feltétlenül szükséges alkalmazottak tartózkodnak a létesítményekben, a többiek távolról dolgoznak – tette hozzá közleményében a vállalat. A DTEK arról tájékoztatott, hogy tavaly szeptember óta 27 alkalommal érte orosz támadás a vállalat létesítményeit, 28 ember sérült meg, hárman pedig életüket vesztették.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint reggel tíz rakétát semmisített meg a légvédelem az ukrán főváros fölött.  „Elektromos hálózatok rongálódtak meg, de személyi sérülés nem történt. Az energetikai szakemberek dolgoznak a hálózatok helyreállításán” – fűzte hozzá Klicsko az ukrán légvédelemtől szerzett értesülésre hivatkozva.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetben kommentálta az újabb orosz légitámadást. Szavai szerint történtek becsapódások és emberek is áldozatul estek, de konkrét számokat nem közölt. „Ez olyan terror, amelyet meg lehet és meg kell állítania a világnak” – hangsúlyozta az államfő.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató