2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kamu Geri egyeztetett a rendőrséggel: bevezetnék a 0-24-es sebességmérést Budapesten

Karácsony Gergely Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal egyeztetett arról, hogy hogyan előzhetők meg a jövőben az olyan balesetek, mint ami a hétvégén nagykörúton történt, ahol egy 23 éves lány halt meg a villamosmegállóban, amikor abba belecsapódott egy autó.

„Hogy ez a célunk, abban egyetértettünk Terdik Tamás vezérőrnaggyal, Budapest rendőrfőkapitányával, akivel mai találkozónkon áttekintettük, milyen lépések szükségesek a fővárosi közlekedésbiztonság erősítéséhez. Ebben én a zéró tolerancia elvét vallom: több lépésben igenis elérhető cél, hogy senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten” - írja a főpolgármester a találkozóról beszámoló Facebook-posztjában.

Kamu Geri azt szorgalmazza, hogy a gyorshajtás megelőzésére és szankcionálására is alkalmas az éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszert építsenek ki a városon belül, amelyben „az elsődleges feladat a rendőrségé, de van teendője a fővárosi közútkezelőnek is”. Vitézy Dávid, a volt közlekedési államtitkár is erre tett javaslatot a Facebook oldalán a new yorki példát emlegetve.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató