2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen

Agócs Jánosnak két rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt kell bíróság elé állnia.

Vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség Agócs Jánossal szemben. Az Országos Roma Önkormányzat elnökét két rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt állítják bíróság elé – tudta meg a 24.hu.



A lapnak Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hat év börtönt, hat év közügyektől eltiltást és kétmillió forintos pénzbüntetést kértek a vádlottra az előkészítő ülésen történő beismerés esetére. A vádirat alapján Agócs tavaly tavasszal elhatározta, hogy elnöki pozícióját még a ciklus lejárta előtti lemondással pénzzé teszi akként, hogy az elnökséget az ezért fizetni hajlandó képviselőtársának játssza át.

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető letartóztatását, amely kényszerintézkedést az ügyészség két hónap elteltével szüntetett meg. 

„A férfi végül beismerte a bűnösségét, és azzal indokolta a tettét, hogy komoly pénztől esett volna el, ha lemond a vezető tisztségéről, illetve a további terveinek a megvalósításához is kellett a pénz” – írja a portál. 

Agócs János jelenleg is az ORÖ elnöke, ám csak névileg, ugyanis egy másik embere irányítja a szervezetet. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató