2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az LMP szerint Karácsony meghátrál, miközben még több lezárás kellene Budapesten

Vasárnap az autósok szabadon hajthattak a pesti alsó rakparton, azonban erre március 15-e és október 23-a között már nem lesz lehetőségük, miután élesedik a főváros legújabb elképzelése.

Eszerint a személyautók a hétvégéken, valamint az ünnepnapokon sem használhatják a pesti alsó rakpartot. A főváros részleges autómentesítési elképzelése egyébként a szakmai szervezetek körében sem aratott teljes sikert.

Újdonság továbbá az, hogy a kitiltás a nyári hétköznapokat is érintené a jövőben, igaz csak az esti óráktól, de az LMP-nek viszont ez nem elég.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke az ATV Híradójának a témával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ez egy meghátrálás és a főváros visszavett a korábbi ígéretekből. Ráadásul úgy látják, hogy mindez szöges ellentétben áll a zöld célokkal.

Nyissuk meg a rakpartot, nyissuk meg a Lánchidat a gyalogosok, a kerékpárosok előtt. Majd egy hátrálás, egy visszakozás történik, egész egyszerűen az autós lobbi mindig eredményeket ér el, és Karácsony Gergely mindig enged az autóslobbinak”
 – mondta a társelnök.

A nyári lezárás egyébként még nem teljesen kidolgozott
– mondta néhány nappal ezelőtt a fővárosi kabinetfőnök az ATV Start című műsorában.

SZERINTÜK A CIVILEK A TELJES HÓNAPOKRA SZÓLÓ LEZÁRÁST IS TÁMOGATJÁK.

Az egy előrelépés, hogy esténként és hétvégén csak a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják majd, de nem értjük, hogy itt pontosan ez a fokozatosság mi célból történik, tehát mi az a szempont, ami alapján most még nincs szükség egy élhetőbb és biztonságosabb városra, és mikor lesz az az időpont, amikor ezt meg lehet lépni”– mondta Szalay Áron, a Közlekedő Tömeg Egyesület alapítója. Közben az Autóklub úgy féli, hogy az asztalon lévő terv józanabb megközelítést alkalmaz, mint a teljes zárás.


 
 





Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató