2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Hajnalban ismét földrengések rázták meg Törökországot

Többször is rengett a föld Törökországban hétfő hajnalban, a legerősebb, 4,9-es erősségű földrengés epicentruma 5 kilométeres mélységben volt – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC).

Az EMSC részletesen követi a 3-asnál nagyobb erősségű fölrengéseket világszerte. Az oldal statisztikái szerint több földrengést is mértek Törökországban, ezek közül éjjel, három óra előtt nem sokkal 

4,9-ES ERŐSSÉGŰ VOLT A LEGERŐSEBB KÖZÉP-TÖRÖKORSZÁGBAN,

de a térségből több jelentés is érkezett 3-as, 3,3-es és 3,6-os erősségű rengésekről.

Másfél millió ember vált már hajléktalanná

5,2-es erősségű földrengés rázta meg szombaton Törökország középső részét. A rengés epicentruma 10 kilométeres mélységben volt.

A február 6-i legnagyobb  földmozgás  a 7,7-es erősséget is elérte, azóta több mint kilencezer utórezgést észleltek a TRT török állami televízió szerint. Csak Törökországban megközelítőleg 530 ezer embert menekítettek ki a katasztrófa sújtotta területről. 

Törökországban a halottak száma múlthét pénteken átlépte a 44 ezer főt  az Anadolu török állami hírügynökségnek az AFAD katasztrófaelhárítási hivatalra hivatkozó jelentése szerint. A szomszédos Szíriában péntek estig 5914 halálos áldozatot jelentettek, de félő, hogy sokkal többen haltak meg a katasztrófában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató