2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kitiltják a transznemű nőket a női börtönökből Angliában

Az Egyesült Királyság igazságügyi minisztere kijelentette: „nagyon világosan kell látnunk, hogy meg kell védenünk a többi női elkövetőt.”

Az Egyesült Királyság igazságügyi minisztere bejelentette, hétfőn életbe lépnek azok a szabályok, amelyek kizárják a transznemű nőket az angliai és walesi női börtönökből. Dominic Raab még októberben bejelentette, hogy a férfi nemi szervvel rendelkező vagy szexuális bűncselekményt elkövető transznemű nők nem kerülhetnek női börtönökbe.

A vasárnapi bejelentésében Raab így fogalmazott: „Liberális, érzékeny, toleráns megközelítést szeretnénk az LMBT-közösség egészével, és különösen a transz közösséggel szemben, akik sokat szenvednek ebben az országban, és nagy kihívásoknak vannak kitéve” – mondta Raab a Sky News Sophy Ridge vasárnapi műsorában. „Ahol transznemű női elkövetők vannak, ott az a kérdés, hogy a női börtönökbe kerülnek-e – 

szerintem nagyon világosan kell látnunk, hogy meg kell védenünk a többi női elkövetőt.”

„Jövő héttől új szabályokat vezetünk be, ami azt jelenti, hogy minden olyan transznemű elkövető, akinek a férfi nemi szerve sértetlen, vagy akit szexuális vagy erőszakos bűncselekményért ítéltek el, nem kerülhet a női börtöntelepre”.

Az új rendszer attól függetlenül alkalmazandó, hogy a fogvatartott rendelkezik-e nemi elismerő bizonyítvánnyal vagy sem.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató