2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Az Orosz Fegyveres Erők nagyszabású megtorló csapást mértek az ukrán terrortámadásra válaszul

Kindzsal rakétákat is bevetettek az orosz erők a hajnali megtorló rakétacsapásban.

Az Orosz Fegyveres Erők nagyszabású megtorló csapást mértek a március 2-án orosz területen elkövetett ukrán terrortámadásra válaszul – közölte az orosz védelmi minisztérium.

„A NAGY PONTOSSÁGÚ, NAGY HATÓTÁVOLSÁGÚ LÉGI, TENGERI ÉS FÖLDI FEGYVEREK, KÖZTÜK A KINDZSAL HIPERSZONIKUS RAKÉTARENDSZER, UKRAJNA KATONAI INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK KULCSFONTOSSÁGÚ ELEMEIT, A VÉDELMI ÉS IPARI KOMPLEXUM VÁLLALATAIT, VALAMINT AZ EZEKET TÁMOGATÓ ENERGETIKAI LÉTESÍTMÉNYEKET TALÁLTÁK EL” – PONTOSÍTOTT A MINISZTÉRIUM.

Az orosz hadsereg elérte a célját és eltalálta az összes kijelölt létesítményt – közölték.

A minisztérium pontosította, hogy a rakétacsapásokkal sikerült megsemmisíteni az ellenséges drónok csapásmérő állásait, megzavarni az ukrán fegyveres erők tartalékosainak átcsoportosítását és a külföldi fegyverek vasúti szállítását, valamint hatástalanítani a haditechnikai eszközök javítására és lőszergyártásra szolgáló termelőüzemeket.

Ma az első félévben Ukrajna több régiójának infrastruktúráját érte rakétatámadás. Mint Herman Haluscsenko energiaügyi miniszter megjegyezte, célpontok kerültek tűz alá Kijev, Mikolajiv, Harkov, Odessza, Dnyipropetrovszk és Zsitomir régiókban, valamint a Zaporozsjei terület Kijev által ellenőrzött részén.

Három hőerőmű súlyosan megrongálódott – közölte a DTEK ukrán energetikai holding.

Az ukrán média szerint robbanások hallatszottak Krivij Rih, Szumi, Vinnicja, Lviv és Ivano-Frankivszk régiókban is. Az egész országban légiriadót rendeltek el.

Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint 81 rakétával és 8 drónnal érte támadás az országot, köztük Kindzsal hiperszonikus rakétákkal is, melyeket az ukrán légvédelem nem tud elhártani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató