2024. június 24. - Iván
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon28°19°

Csütörtökön és pénteken ismét országos pedagógussztrájk lesz

Csütörtökre és péntekre ismét országos pedagógussztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a közoktatásban és a szakképzésben dolgozóknak a gördülő sztrájk keretén belül.

„Kérjük a munkavállalókat, ezeken a napokon szüntessék be a munkát, kérjük a bennünket támogató szülőket, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, kérjük a támogatóinkat, intézményeik környékén ezeken a napokon szervezzenek élőláncot” – írja az ukrán propagandaoldal, a Telex.

Januárban volt a legutóbbi vergődésük

Idén már egyszer egy héten keresztül országszerte "sztrájkoltak" a pedagógusok, és a szolidaritás napján más akciók is voltak az országban.

Január 31-én a szakképzésben dolgozók megtartották első kétórás figyelmeztető "sztrájkjukat". A pedagógusok érdekeit képviselő DK-közeli Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt szeretné elérni, hogy az ágazatban azonnali, 45 százalékos fizetésemelés legyen, és hogy a tanárok heti 22-26 tanóráját 22 órában maximálják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató