2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Eltűnt Vlagyimir Putyin állkapcsa - ismét nagyot megy az ukrán propaganda

Egy orosz videós újabb bizonyítékokat szolgáltatott arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök testdublőröket használhat külföldi útjaihoz. A félperces videóban több árulkodó jelet is megnevez, amely szerinte azt támasztja alá, hogy például Mariupolban sem az orosz elnök járt, írta meg az Index.

Vírusként terjed egy videó az orosz közösségi médiában arról, hogy Vlagyimir Putyin testdublőröket használhat olyan utazások alkalmával, amelyeken ő maga nem szeretne megjelenni – számolt be a Daily Mail, akik egy orosz nyelvű felvételre hivatkoznak. A videó készítője felteszi azt a kérdést is:

vajon ki járhatott Mariupolban?

Hétvégén váratlan látogatást tett Ukrajnában Vlagyimir Putyin, aki a háború óta először utazott a szomszédos országba. A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

Az ukrán sajtó kétkedve fogadta az orosz elnök látogatását, az Ukrajinszka Pravda azt írta például, hogy „az orosz propagandisták a Kremlre hivatkozva arról számoltak be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag megérkezett a megszállt Mariupolba”.

Több részletre is felhívta a figyelmet

A felvételen több részletre is felhívja a figyelmet az orosz videós, mint például Putyin változó fülcimpájára, az arcán lévő anyajegyre, ami hol látható, hol nem. Kiemeli továbbá a ráncait is, amelyek egyes esetekben egyenesek, míg máskor aprók és megszakítottak.

A VIDEÓ KÉSZÍTŐJE SZERINT EZ AKKOR IS LEHETETLEN, HA BOTOXINJEKCIÓKAT KAP.

A brit lap szerint Putyinról széles körben ismert tény, hogy többször is botoxnak veti alá magát annak érdekében, hogy minél jobban elfedje öregedését. A pletykák szerint az orosz elnök testdublőreit egyre gyakrabban vetik be, mivel egészségi állapota gyorsan romlik.

Nyilvánvalóan a leggyengébb hasonmást küldték Mariupolba. Elfelejtették »betenni az állkapcsát« – állítja az orosz nyelvű videó.

 

A szakértő szerint Putyin nem használ testdublőröket

Májusban az egyik oroszellenes Telegram-csatorna azt állította: testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Vlagyimir Putyint, miközben az elnök műtéten esik át.

Az államfő egészségi állapotával kapcsolatos mendemondák áprilisban merültek fel először, amikor elég rossz bőrben volt a belorusz elnökkel folytatott találkozó alkalmával. Ezt követte egy orosz oknyomozóújságíró-csoport jelentése, amely szerint Vlagyimir Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Ezt a véleményt támasztja alá Simone Malik portréművész korábbi véleménye is. A kivételes arcfelismerői képességgel rendelkező Malik szerint szinte biztosan kijelenthető, hogy Vlagyimir Putyin nem használ testdublőröket.

 

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató