2023. június 06. - Cintia, Norbert
EUR : 369.42
USD : 345.38
Időjárás ikon18°15°

Visít a Soros-blog: Bencsik András örül az ugandai "homofób" törvénynek

A 444 szemlézte a vasárnapi Sajtóklubot. Így írnak Bencsikékről:

Azt mondta, vagy egy jó híre. Mégpedig az, hogy

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”.
 

 

„Az amerikaik tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”

- tette hozzá a publicista.

Ugandában az azonos neműek közötti kapcsolat már eddig is illegális volt. Az ugandai parlament - két képviselő kivételével - március 21-én fogadta el a törvényjavaslatot, ami tovább szigorítana ezen a helyzeten. A jogszabályt az elnöknek még alá kell írnia, erre jó esély van, miután Yoweri Museveni deviánsnak tartja a melegeket. Ha a jóváhagyás megtörténik, a világ legszigorúbb melegellenes törvénye lép hatályba.

A halálbüntetést az elfogadott jogszabály szerint „súlyos homoszexualitás” esetén lehetne alkalmazni. Ez a jogszabály szerint a beleegyezés nélkül vagy kényszer hatására, gyermekek, szellemi vagy fizikai fogyatékkal élők ellen, „sorozatos elkövetők” által elkövetett szexuális cselekményekre, illetve vérfertőzésre vonatkozik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató