2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Ruszkik, haza!” felirattal, amerikai pénzből indítottak plakátkampányt a libsik

A hirdetésekért hivatalosan egy ellenzéki irányultságú Facebook-oldal felel.

Az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg hétfőn Gyulán, Egerben és Miskolcon is – írja az ukrán propagandalap, a Telex.

A plakát egyik felén egy „Ruszkik haza” fehér falfelirat fotója látható (amely leginkább erre, az 1956-os Kálvin téri fényképre hasonlít). Ezt egészítették ki azzal, hogy „1956 Magyarország, 2023 Ukrajna”. A másik felén a kormányzati kommunikáció kék-fehér dizájnjára hajazó stílusban szerepel az alábbi felirat:

Béke akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul.

A hirdetés a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából készült, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta.

A Nyugati Pályán Facebook-oldalnak 31 ezer követője van. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával a FLOW PR által üzemeltetett oldal célja, „hogy megszólítsa azokat, akiket érdekel Magyarország jelene és jövője”.

A Facebook-hirdetéseket rögzítő Ad Library adatai szerint az oldal üzemeltetői 2019 óta 138 millió forintot költöttek, ezzel a tizenharmadik helyet foglalják el a legnagyobb magyar politikai-közéleti hirdetők listáján.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató