2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Bejelentést tett önmaga ellen egy transznemű valami az új panasztörvény miatt

Balta Flóris azt szeretné kideríteni, hogy pontosan mit jelent az új, panaszbejelentésről szóló jogszabály.

Önmaga ellen tett bejelentést egy transznemű aktivista az alapvető jogok biztosánál – írja a Telex nevű lmbtq-propagandalap.

A lap szerint Balta Flóris ezzel arra a törvénymódosításra reagált, amelynek értelmében a jövőben bárki panaszt vagy közérdekű bejelentést tehet az alapvető értékek és jogok magasabb védelmének elérése érdekében és a magyar életmód megvédéséhez fűződő közérdekre tekintettel.

Nem fricskának szánta a panaszt, a véleménynyilvánítási szabadságát gyakorolta ezzel – nyilatkozta Balta Flóris.

Szerinte a házasság nem csak férfi és nő kapcsolata lehet

, illetve nem csak ezen és a vérségi leszármazáson alapuló kötelékben lévők alkothatnak családot. Úgy véli, hogy a „születési nemnek megfelelő önazonosság” fogalma abszurdum, csak önazonosság van. Ha kívülről írják elő, hogy minek kell megfelelni, akkor az nem önazonosság.

A bejelentéssel azt szeretné elérni, hogy kiderüljön, pontosan mit jelent a panaszbejelentésről szóló jogszabály, és az LMBTQ közösségnek is üzenne: „nem kell megijedni annyira az állami intézményektől, hanem bízni kell a saját értékítéletünkben és tudni kell ellenállni”.

Az új törvény - amelyet Varga Judit igazságügyi miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be - értelmében azok ellen is panaszt lehet majd tenni az állami és önkormányzati szerveknél, akik kétségbe vonják a házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepét, vagy a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelem és gondoskodás, valamint születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató