2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Győzött a derbin, szombaton bajnok lehet a Ferencváros

Amer Gojak volt a derbi hőse. A bosnyák támadó eddig nem szerzett gólt a Fradiban, az Újpest ellen azonban mindjárt kettőt is, méghozzá két szépet, amivel jelentősen hozzájárul a Ferencváros 3-2-es sikeréhez. Lisztes Krisztián csereként beállva már a negyedik találatát szerezte a bajnokságban. Négy fordulóval a labdarúgó NB I zárása előtt kilenc pont a Ferencváros előnye a második Kecskemét előtt, tehát akár már szombaton bajnok lehet. Zsinórban ötödször, összességében harmincnegyedszer.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője az előzetes várakozások dacára mégsem nevezte a kezdőtizenegybe a 17 éves Lisztes Krisztiánt. Némi meglepetésre kimaradt a Fradiból két válogatott, Vécsei Bálint és Botka Endre, így Dibusz Dénes mellett Pászka Lóránd és Baráth Péter volt a másik két magyar. Betegség miatt Ryan Mmaee még a keretből is kimaradt, a sérülésből felépült testvére, Samy ismét csere volt. Az Újpest kezdőcsapatában egyetlen magyar volt, Csoboth Kevin.

Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, mégis a Ferencvűáros szerzett vezetést. A 25. percben egy szép támadás végén a kipattanó labdát Gojak mesterien tekerte a 16-osról a bal felsőbe (0-1). A találat megnézhető az M4 Sport videóján.

Az Újpest még szünet előtt egyenlített. A 43. pecben Antonov adott középre, Knoester elvétette a labdát, Gouré élt vele és a rövid alsóba pofozta (1-1)

Csercseszov a szünetben kettőt cserélt, Pászka és Tokmac helyett Botka és Lisztes állt be. Az 55. percben ismét előnybe került a Fradi. Gojak megint jobbal tekert, ezúttal a bal alsóba, ez is szép gól volt, de az első látványosabb volt (1-2).

Aztán következett Lisztes Krisztián. A 60. percben hozzá pattant a labda a 16-oson belül, s úgy tíz méterről ne, habozott, határozottan rúgta a labdát a bal alsóba (1-3). A 17 éves reménység már a negyedik gólját szerezte a bajnokságban.

A hajrában az Újpest támadott becsületből, Simon Krisztián a 93. percben betalált, így izgalmassá tette az utolsó másodperceket, de egyenlíteni már nem tudtak a lila-fehérek.

Zsinórban ötödször lehet bajnok a Ferencváros

A Fradi tehát 3-2-re megnyerte a derbit és kilenc pontra növelte az előnyét a tabella élén, ami az jelenti, hogy akár már szombaton, a Kisvárda elleni meccsen bebiztosíthatja zsinórban az ötödik, összességében a harmincnegyedik bajnoki címét. Amihez az is kell, hogy a Kecskemét pénteken ne nyerjen a Honvéd vendégeként.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató