2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Visít a Soros-blog: "Gyermekjogi szervezetek" ítélték el a rendőrség fellépését a "diáktüntetésen"

„A Gyermekjogi Civil Koalíció elvárja a kormányzattól és valamennyi hatóságtól a gyermeki jogok tiszteletben tartását, a gyermek legfőbb érdekének érvényesítését. Minderre figyelemmel a Koalíció elítéli a résztvevők jelentős, be nem azonosítható körével, így gyermekekkel, fiatalokkal szemben a testi épséget, egészséget súlyosan veszélyeztető, az intézkedés arányossága szempontjából aggályos kényszerítő eszközök (tonfa, könnygáz) alkalmazását”- írja a 444-hez eljuttatott nyilatkozatában a gyermekjogi szervezeteket tömörítő Gyermekjogi Civil Koalíció nevű gittegylet.

Mint ismert, a szerda esti szélsőbalos, anarchista tüntetésen a rendőrség könnygázt vetett be, valamint öt embert is feljelentettek. Az ellenzéki politikusok által felhergelt szélsőbalos diákok gázmaszkban, arcukat eltakarva dobálták a rendőröket.

„A rendőrségnek különös körültekintéssel kell eljárnia minden olyan esetben, amikor a tömegben akár csak valószínűsíthetően gyerekek lehetnek, s különösen fontos a párbeszédalapú tömegkezelés” - írják a libernyákok és elvárják, hogy az esetet az illetékes szervek vizsgálják ki, és tájékoztassanak az eredményről.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató