2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Kamu Geri öreg buszokkal idegesítette fel az ukránokat

A civil közlekedési szervezet szerint az adományozás idő előtti bejelentésével a főváros vezetése előrefutott, most pedig hallgat.

Nem kellett az ukránoknak a Budapest által felajánlott buszok kétharmada,- írja az Index.

2022 decemberében öt szóló Volvo és tíz csuklós Ikarus buszt adott át szimbolikusan Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.

CSAKHOGY A CSUKLÓS IKARUS BUSZOK AZÓTA SEM HAGYTÁK EL A BKV TELEPHELYEIT, AHOL TÁROLTÁK ŐKET.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint ezzel a gesztussal Budapest városvezetése előrefutott, most pedig hallgat. Ukrajnában alacsony padlós buszok közlekednek, a 30 évnél idősebb csuklós Ikarusok pedig feltehetően nem illeszkedtek a fogadó ország koncepciójába. Dorner Lajos arra emlékeztetett, hogy magyar részről a Volán is felajánlott 37 buszt, ezek jelenleg Kisvárdán várakoznak.

Az ukrán fél csak az öt alacsony padlós Volvót vette át, így az öreg, de jó műszaki állapotú 200-as Ikarusok maradtak itthon. A BKV feltehetően ezeket a 2 millió forint körüli értéket képviselő buszokat is felveszi elárverezendő járműveinek listájára.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató