2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Újabb támadás a belgrádi Pride információs központ ellen

A Belgrade Pride szombaton bejelentette, hogy ismeretlen tettesek vörös festékkel dobták meg a Pride Információs Központ ablakát.

Mint írták, az incidens péntek éjjel történt, és ez a 18. támadás a belgrádi Pride Információs Központ épülete ellen.

"Követeljük a rendőrségtől és más illetékes hatóságoktól, hogy haladéktalanul vonják felelősségre a támadást elkövetőket. Követeljük továbbá, hogy küldjék el azokat a szolgálatokat, amelyek letisztítják a festéket és letakarják a falakat, és ezzel megmutatják a lakosságnak, hogy a vandalizmust és a támadásokat nem tolerálják. Emlékeztetünk arra is, hogy az összesen 18-ból mindössze két esetben oldották meg a rendőrök a Pride Infoközpont elleni támadást, és csak ezekben az esetekben szankcionáltak az elkövetőket” – áll a közleményben.

Úgy vélik, hogy a közelmúlt tragikus eseményei a gyűlölet, az erőszak és az intolerancia növekedéséről beszélnek Szerbiában, "és ez a gyűlölet és erőszak nagyrészt az LMBTI+ közösségre irányul, az EuroPride tavalyi betiltása, valamint a résztvevők és aktivisták elleni fizikai támadások óta".

"Ezt a támadást megfélemlítési kísérletnek és fenyegetésnek tekintjük, de nem félünk, nem félünk és nem bújunk álarcok alá, mint támadóink. Határozottan továbbra is nyíltan hirdetjük az erőszakmentesség értékeit, demokrácia és egyenlőség minden polgár számára, és továbbra is harcolni kell mindazokért, akik erőszakot szenvednek, félnek, és akik kisebb, konzervatív környezetben élnek” – emelte ki a Belgrade Pride PR-csapata közleményében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató