2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Zelenszkij megfenyegette Magyarországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozott arról, hogy az ukrán fegyveres erők mikor indítanak ellentámadást.

Ezt észt kollégájával, Alan Karisszal tartott közös tájékoztatón mondta.

"Ez nem egy film, nehéz megmondanom, hogy mikor lesz az ellentámadás. A lényeg az, hogy Oroszország lássa, és nem csak lássa, hanem érezze is. Különösen azokról a csapatokról beszélünk, amelyek megszállták a területünket. A területeink megszállásmentesítése az ellentámadás eredménye lesz" - mondta.

Zelenszkij biztosított arról, hogy az ukránok meg fogják érteni, hogy az ellentámadás már akkor zajlik, amikor az Ukrán Fegyveres Erők megkezdik az ukrán területek felszabadítását.

Zelenszkij fenyegetőzni kezdett. Közölte, hogy nyilvánosan harcolni fog azokkal az országokkal, amelyek segítenek Oroszországnak kijátszani a szankciókat.

"Sajnos vannak olyan államok szerte a világon és az európai kontinensen, amelyek - akár akarják, akár nem - segítenek kijátszani a szankciókat. A szankciók kijátszása - őszintén szólva, még egy kicsit bele is fáradtam ebbe a harcba, azt hiszem, nyilvánosan is harcolni fogok azok ellen, akik lehetővé teszik a szankciók kijátszását"

- mondta az elnök egy tájékoztatón.

Paradoxnak tartja, hogy miközben egyes országok megpróbálják felpörgetni a légvédelmi rakéták gyártását Ukrajna számára, mások valójában Oroszországnak segítenek rakétákat építeni az ágyúzáshoz.

Moldovában Vucsiccsal is összeszólalkozott Zelenszkij.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató