2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi

Szentkirályi vízből fog készülni az üdítőital.

Balogh Levente a Világgazdaság kérdésére megerősítette, jövőre Magyarországra költözik a Pepsi. Az üdítők palackozása, – ami a magyar piac számára jelenleg Ausztriában, Csehországban és Romániában zajlik – Szentkirályra kerül át.

Az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), ezzel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos hazai forgalmazójává és a franchise-jogok birtokosává vált. A cseh holdingot 2015-ben alapította meg Balogh Levente a Mattoni 1873 csoportot tulajdonló olasz Pasquale családdal – írta a Világgazdaság. 

Balogh levente elmondta, a pénteken átadott új szentkirályi PET-palackozó alkalmas a Pepsi-termékek töltésére, de további beruházásokra van még szükség, például víztisztító bázist és szirupkonyhát kell létrehozniuk.

Az üzletember felidézte, 2015-ben, a Soroksári útról került külföldre a Pepsi – azt a 40 ezer négyzetméteres területet most logisztikai központként használja a Szentkirályi –, jövőre viszont már szentkirályi vízből fog készülni. Ezzel tetemes fuvarköltséget és utaztatási időt tudnak megspórolni, illetve, ahogy fogalmazott, „nagyon sok tehertől” szabadítják meg az utakat.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató