2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Kadirov felajánlotta, hogy csecsen egységeket küld Belgorod területére a szabotőrök ellen

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov azt javasolta, hogy küldjenek csecsen egységeket a Belgorod régióba "ukrán DRG-k (szabotőrök - a szerk.) felszámolására".

Erről a Telegram csatornáján írt.

Figyelem a belgorodi régió helyzetét, és aggódom. 

A főparancsnok kétségtelenül jobb helyzetben van. De szeretném emlékeztetni, hogy a Belgorodi területre betört terroristákkal csecsen egységek is elbánhattak volna. Ezt okkal mondom, és meg fogom magyarázni. 

Egy bandita csoport felszámolása orosz területen anélkül, hogy kárt okozna a polgári lakosságnak és az infrastruktúrának, különleges tudást és kiképzést igényel. Nemcsak katonai tapasztalatra, hanem terrorizmusellenes tapasztalatra is szükség van. A csecsen harcosok, akiknek már van tapasztalatuk a köztársaság erdei és városi területeken a felkelők megtisztításában, valamint tapasztalatuk közel négy tucat LNR település felszabadításában, köztük Mariupolban, ahol nagyobb ellenséggel szálltak szembe, rendelkeznek ilyen képzettséggel. Ezek a Roszgvardija, az orosz védelmi minisztérium és a rendőrség ezrei és zászlóaljai, különösen a Csecsen Köztársaság belügyminisztériumának A. A. Kadirovról elnevezett, Oroszország Hőséről elnevezett különleges rendőri ezrede, amelyet Oroszország Hőse, Zamid Csalaev parancsnok vezet. 

A csecsen harcosok összlétszáma a biztonsági és katonai struktúrák zászlóaljaiban és ezredeiben meghaladja a 70 000 főt. Ez három hadsereg! Minden egységet az orosz különleges erők egyetemén képeztek ki. A legmodernebb technológiával felszerelve, kiképezve, megbízható fegyverekkel felszerelve és készen állnak a legfelsőbb főparancsnok bármely parancsának végrehajtására, hogy megvédjék államunkat és polgárainkat. 

Ez lenne a jó megoldás. 

Tehát készen állunk és várjuk a parancsot!

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC főnöke bejelentette, hogy készen áll arra, hogy a Belgorod régió határára küldje harcosait. Elmondta, hogy a "wagneriták" az orosz katonai parancsnokság engedélye nélkül tevékenykedhetnek orosz területen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató