2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Halál a terroristákra, takarodjanak a migránsok! - hazafiak vonultak fel Franciaországban

A csütortöki késes terrortámadás után felvonultak a francia hazafiak.

Mint ismert, egy szír illegális bevándorló több kisgyereket is megsebesített késsel egy alpesi francia kisváros, Annecy egyik központi játszóterén. 

Videót itt lehet megtekinteni.

Az első hírek bizonytalanok voltak az áldozatok számát illetően: a hatóságok végül hat sérültről beszéltek, akik közül négy három év alatti kisgyerek, egy holland, egy angol és két francia állampolgár, a legfiatalabb mindössze 22 hónapos. Mind a négy gyerek állapota válságos, a két felnőtt közül az egyiket pedig nemcsak a támadó sebesítette meg, hanem a rá tüzet nyitó rendőrök is.

Miközben mindenki vagy filmezett, vagy elfutott, a támadóval mindössze az egyik gyerek dadája szállt szembe, illetve egy fekete hátizsákos férfi.

Az elkövetőről a sajtótájékoztatón annyit árultak el, hogy szíriai állampolgár, aki 2013 óta Svédországban él, ott kért menedékjogot, amelyet aztán tavaly meg is kapott. Időközben a menekültstátuszt Franciaországban is igényelte, de amikor a svéd eljárás sikerrel járt, a franciát hivatalból megszüntették. 

A brutális incidens után néhány tucat nacionalista vonult fel.

A hazafiak azt kiabálták, hogy

Halál a terroristákra, takarodjanak a migránsok!

Túl nagy elégedetlenség azonban nem nagyon tapasztalható Nyugat-Európában. Persze Macronék kifejezték a sajnálatukat, megint elmondták, hogy mennyire sokkolta őket, blabla... Szinte ki sem veri már a biztosítékot az, hogy gyermekeket késelnek meg fényes nappal az országban... Sőt, inkább Magyarországra erőltetnék a gyerekgyilkosokat...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató