2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kutyáját mentette a gyöngyöstarjáni árvíz halálos áldozata

A Blikk helyszíni tudósítása szerint „drámai, katasztrófafilmekbe illő jelenetek” játszódtak le Gyöngyöstarján utcáin, amelyeket ellepett a villámárvíz. A két halálos áldozat egyike egy 44 éves családanya, aki a helyi bányában dolgozott.



„Zsuzsanna a kék konténerben tartózkodott, három kollégája pedig a mellette lévő bódéban, amikor megtörtént a baj. A társai gyorsan cselekedtek, átsiettek hozzá, majd kikötötték magukat vezetékekkel és spaniferrel, hogy az áradás ne vigye el őket. Csakhogy a hölgy leszedte magáról a kötelet, mivel a kutyáját próbálta megmenteni. Eközben a legerősebb ember igyekezett a kezét fogni, de a sodrás olyan iszonyú erővel szakította át addigra a konténer mindkét oldalát, hogy őt is elragadta magával” – mesélte a lapnak a bánya tulajdonosának édesapja. A kutya túlélte.

A másik elhunyt a Blikk információi szerint egy ötvenes éveiben járó férfi, aki épp az egyik barátja korábban leégett házánál dolgozott. A víz a mellettük lévő pince bejáratán sodorta be őt, a társai még megragadták a férfi kezét, szorították, ahogy csak tudták, ám nem bírtak az árral.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató