2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Kamu Geri áradozik: "a szavazásra jogosultak több mint 9 százaléka vett részt a Budapesti Lakógyűlésen"

Szögezzük le gyors számolás után: Ez 136 ezer embert jelent. Budapest összlakossága pedig 1 706 851 fő.

A budapestiek kiálltak városukért, kiálltak magukért, a Budapesti Lakógyűlésen 136 ezren adták le szavazatukat online – írta a főpolgármester Facebook-oldalán hétfőn.

Karácsony Gergely közölte:

sikeresen zárult Budapest történetének legnagyobb részvételi szavazása, az első Budapesti Lakógyűlés, 136 ezer budapesti adta le szavazatát online, a szavazásra jogosultak több mint 9 százaléka. Ez az eredmény egyértelmű kötelezettséget ró minden döntéshozóra, rám is, másokra is”

– tette hozzá.

Karácsony Gergely elmondta:

az első Budapesti Lakógyűlés érdemben különbözik a kormány nemzeti konzultációjától, „mert az az emberek megvezetése, ez pedig a budapestiek megkérdezése”, de ettől még sokan összevetik a kettőt.

Hozzátette: eddig egy olyan nemzeti konzultáció volt, amely online zajlott, azzal lehet összevetni a Budapesti Lakógyűlést. Arányaiban az ott résztvevő mintegy 5 százaléknál majdnem kétszer nagyobb volt a részvétel az első Budapesti Lakógyűlésen – mondta.

A főpolgármester szerint napnál világosabb tehát, hogy a budapestiek akarata elől kitérni mostantól nem lehet”.

„Igaz ez a kormányzati sarc befizetésére éppúgy, mint a Lánchíd közlekedési rendjére és a Lánchídra megígért kormánytámogatás kifizetésére” – írta.

Kiemelte: ő megteszi, amit vállalt, a város jövőjéről szóló döntéseket a budapestiek akaratának megfelelően hozzák meg. A Budapesti Lakógyűlés eredményeit kedden ismertetik.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató