2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

KamuGeri emberei kilencedik hónapja nem engedélyezik négy sebességmérő telepítését a rendőrségnek

A rendőrség szerint megakadtak a fővárossal a tárgyalások.

Nem első alkalommal próbál politikai tőkét kovácsolni szerencsétlen emberek halálából Karácsony Gergely főpolgármester. Ezúttal a szombatra virradóra az Árpád hídon történt tragédia hullámait lovagolta meg – írta meg a Magyar Nemzet. Karácsony Gergely szerint az Árpád hídon történtekhez hasonló tragédiák elkerülhetőek lennének sebességmérő kamerákkal és drákói szigorúságú büntetésekkel.

Ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés, ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is” – fogalmazott Budapest első embere.



Igen ám, de a BRFK már 2022 őszén kezdeményezte négy darab traffibox kihelyezését, a baleseti statisztikákat figyelembe véve két sebességmérőt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra akartak telepíteni.

A lap kíváncsi volt, hogy áll a traffiboxok ügye. A BRFK-nak küldött kérdésükre érkezett válaszból az derült ki, hogy nem történt semmi változás.

A rendőrség szerint a fővárossal megakadtak a tárgyalások, a 2022 októberében elküldött levelükre, amelyben a főváros segítségét és támogatását kérik, Karácsony Gergely nem válaszolt.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató