2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Egy erélyes hangú beköszönés után szétszaladt a liberális padőrség

A minap Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere és Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója sajtótájékoztatót tartott a Tompa utcában, ahol bejelentették, „padőrség” fogja vigyázni az LGBT-padot, még éjszaka is. A szivárványos pad körüli hírverés a Betyársereg budapesti klánjának tagjainak az érdeklődését is felkeltette, így közülük 5 fő elhatározta, személyesen is felkeresi a helyi látványosságot. - írja a Magyar Jelen.



Az egyik betyárseregtag beszámolt helyszíni tapasztalatairól.

Mikor megérkeztünk, ott álltak vagy tizenöten. Mi öten voltunk, meg egy újpesti szurkoló srác, aki hozzánk csapódott. Odamentünk, gyönyörűen felemeltem a hangom, hogy jól hallgatóan közöljem mindenkivel, azért jöttünk, mert szeretnénk mi is megnézni ezt a zarándokhelyet

– mesélte. Az erélyes kérés hatására több önkéntes „padőr” előzékenyen félresomfordált.

Megkérdezte a rendőr, hány csapat van itt. Kiderült, hogy valójában nem is kettő, hanem három. Ott voltak egyfelől az önkéntes padőrök, valamint a „zarándokhelyet” meglátogató betyárok. Ekkor jelentkezett egy bajuszos fiatalember, hogy ő lenne a „harmadik csoport”, aki csak le szeretne ülni a padra.

Ekkor lépett közbe a helyszínen tartózkodó rendőrök egyike, aki arra kérte a betyárokat, „beszéljék meg együtt a dolgokat”.

Váltottunk pár szót a rendőrrel. Mire végeztünk, körülnéztem, a 10-15 fős tömegből alig maradt ott pár lány. A srácok egyszerűen eltűntetek. Nem tudom, hova lettek olyan gyorsan. Nem akarom rájuk fogni, hogy elfutottak, de gyorsan leléptek, az biztos

– mesélték tapasztalataikat a betyárok.

Végül a helyszínt biztosító rendőrök megkérték a betyárokat, hogy álljanak kicsit arrébb, mert az ottmaradt lányok „nagyon remegnek”. A betyárok megnyugtatták őket, nincs mitől félniük, ők csak a padot jöttek megnézni.

A pad egyébként ott állt, lefóliázva, melyet a rendőrség biztosított. Noha következetesen tagadták, hogy „padőrök” lennének, ettől függetlenül igen komikus látványt nyújtottak a civilruhás rendőrökkel kiegészített, lefóliázott padnál ácsorogva. Ráadásul egy – készenléti rendőrre hajazó – személy is csatlakozott hozzájuk, akiről kiderült, „erősítésnek hívták”. Egy padőrzéshez. Erősítés.

Alsó hangon legalább hat rendőr védett tehát egy lefóliázott padot Ferencvárosban. Mint kiderült, szükség is volt rájuk, hiszen az önkéntes padőrök az első látogatók hatására kereket oldottak…

Végül a fólia is lekerült:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató