2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A Miss Olaszország szervezői nem engedik indulni a transznemű versenyzőket: Születésétől fogva nőnek kell lennie mindenkinek

A Miss Olaszország versenyen nem engedik indulni a transznemű nőket, a verseny védnöke szerint a versenyzőknek "születésüktől fogva nőnek kell lenniük", hetekkel azután, hogy a Miss Hollandia megkoronázta első transznemű győztesét.

"Az utóbbi időben a szépségversenyek olyan stratégiákkal is megpróbáltak a hírekbe kerülni, amelyek szerintem egy kicsit abszurdak"

- mondta a Miss Olaszország hivatalos védnöke, Patrizia Mirigliani ebben a hónapban a Radio Cusanónak adott interjúban."Amióta megszületett, a versenyem előírta a szabályzatában azt a pontosítást, miszerint születésétől fogva nőnek kell lenni. Valószínűleg azért, mert már akkor is előre látták, hogy a "szépség" átalakulhat, vagy hogy a nők átalakulhatnak, vagy hogy a férfiak nőkké válhatnak" - tette hozzá Mirigliani.

Mirigliani megjegyzései alig néhány héttel azután hangzottak el, hogy a Miss Hollandia versenyen megkoronázták az első transznemű nőt, Rikkie Valerie Kollét. Az NPR szerint a versenyen aratott győzelmét követően Kollé képviseli majd hazáját a 2023-as Miss Universe versenyen.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató