2024. április 15. - Anasztázia, Tas
EUR : 391.76
USD : 367.13
Időjárás ikon27°16°

Klímaaktivisták akadályoztak egy gyermekével kórházba siető édesanyát (Videó)

Újabb akciót szervezett a látványos felvonulásairól és civil ellenállásáról ismertté vált Just Stop Oil nevű brit környezetvédelmi aktivista csoport, ezúttal Londonban tartottak forgalomlassító felvonulást azt követleve, hogy a brit kormány állítsa le az összes új nyersolaj- és gázipari kitermelési engedélyt. A narancssárga mellényt viselő aktivisták transzparensekkel a kezükben vonultak az utcán, egy teljes sávot elfoglalva. Egy, a Twitterre felkerült felvételen az látható és hallható, hogy egy ingerült fiatal nő arra kéri őket, engedjék elhaladni az autóját, mert a kisbabája beteg és kórházba kell vinnie.

A videón jól látszik, hogy az aggódó édesanya kiabálása és a másik sávban álló autók dudálása ellenére a klímaaktivisták tovább folytatták a menetelést, nem engedték el a beteg kisgyermeket szállító autót. Az aktivisták beteg gyermek iránti érdektelensége már csak azért is megdöbbentő, mert a csoporttal szimpatizáló környezetvédő riporter, Zoe Broughton az eset előtt alig pár nappal azt nyilatkozta, azért tiltakozik, hogy megakadályozza az ökoszisztéma elpusztítását és a népirtást a jövő gyermekei érdekében.

Az újságíró elmondta, neki nincsenek gyerekei, de minden gyermekért felelősnek érzi magát, most azonban a hozzá közel álló Just Stop Oil csoport tagjai megtagadták az együttműködést egy kétségbeesett anyukától, aki orvoshoz sietett a csecsemőjével. 

A The New York Post értesülései szerint a Just Stop Oil nevű szervezet 160 aktivistája vett részt a megmozdulásban a brit főváros több pontján. 

A klímaaktivisták a British Open golfversenyt is megzavarták, három támogatójuk narancssárga festékport szórt a gyepre, a Just Stop Oil Twitter-bejegyzése alapján ezt szintén a brit kormány nyersolaj- és gázipari projektje elleni tiltakozásul tették. 

A rendőrség tájékoztatása szerint két nőt és két férfit vettek őrizetbe közveszély okozására irányuló előkészület gyanúja miatt. A golfpályán történteknek nem lett semmi komoly következménye, de a környezetvédők akciói már korábban is keltettek felháborodást, tavaly ősszel pedig tragédiával végződött egy tüntetés. 

Berlinben a Letzte Generation nevű szervezet blokádja miatt egy mentőautó nem tudott időben segítséget nyújtani egy balesetet szenvedett kerékpárosnak. A 44 éves nőt egy betonkeverő gázolta el, ám, mivel a klímatüntetés okán kialakult dugóban elakadt a segítség, a nőt végül nem tudták megmenteni, belehalt a sérüléseibe. A BBC brit közmédia beszámolója alapján a biciklista halála felerősítette a németországi klímaváltozás ellen tiltakozók taktikájával kapcsolatos országos vitát, miután az aktivisták egyre gyakrabban akadályozzák a közúti forgalmat.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató