2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A 444-es Szily is megmarta Kamu Gerit: miért néz minket ennyire hülyének?

A Soros-blog vezére is kritizálja a főpolgármestert.

Szily a 444-en szállt bele Karácsonyba.

„Ezek a tények arra utalnak, hogy a Karácsony mint közös ellenzéki miniszterelnökjelölt támogatására a parlamenti választás előtt szűk egy évvel létrehozott Kilencvenckilenc Mozgalom valahonnan kapott 506 millió forintot, ennek háromnegyedét euróban. A félmilliárdos összeget – illetve korábban már a számlájukon őrzött pénzből még jó százmilliót – aztán gyorsan kifizették annak a Datadat nevű vállalkozásnak, amely az ellenzéki kampány egyik gyakorlati lebonyolítója volt.

A kérdés tehát, kitől kapott ennyi pénzt, közte ennyi valutát a Kilencvenkilenc. Karácsony azt állítja, hogy az összeg szó szerint urnákba-dobozokba bedobott mikroadományokból jött össze. A több mint 900 ezer euró is.

Sokan kérdezik maguktól, hogy miért néz minket ennyire hülyének.

A lehetséges válasz az, hogy egyrészt azért, mert már egy évvel korábban is ezt állították a finanszírozásuk eredtéről, a másrészt azért, mert a titkosszolgálati jelentés valójában nem vádolja őket a világon semmilyen törvénytelenséggel. Karácsony bármi érdemi állítást tenne, azzal további muníciót adhatna a politikai ellenfélnek, amelyik – legalábbis ezen titkosszolgálati jelentés alapján – még nem talált rajta igazi fogást.

A főpolgármester szempontjából optimista forgatókönyv szerint a végsőkig megosztott politikai térben a támogatói el fogják fogadni, hogy a Fideszt kavarás nélkül nem lehet legyőzni, ezért nem fogják firtatni, hogy életszerűtlen álllításokat tesz. Az ügy mélyebb megértéséhez érdemes visszaugrani egy évvel és végigszaladni azon, hogy hogyan jutottunk idáig és ki mit állít miről.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató