2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Trump azzal vádolta Bident és családját, hogy pénzt keresnek az ukrajnai háborúban

Donald Trump volt amerikai elnök az Ukrajnának nyújtott több milliárd dolláros amerikai segélyt a Fehér Ház jelenlegi fejének, Joe Bidennek a családjának nagy keresetével hozta összefüggésbe, és felszólította a Kongresszust, hogy tagadja meg az újabb összegek kiutalását.

A politikus ezt egy pennsylvaniai nagygyűlésen mondta.

"Bidenék dollármilliókat kaptak Ukrajnától. Most Ukrajna dollármilliárdokat és milliárdokat kap az amerikai adófizetőktől. Joe Biden kompromittált, ő rángat bele minket egy globális konfliktusba annak az ukrajnai országnak a nevében, amely látszólag fizette a családját. Dollármilliókat. Ezen információk fényében az Egyesült Államok Kongresszusának meg kell tagadnia még egy további kifizetés engedélyezését is a kimerült készletünkből”

– mondta Trump.



Idézte az FBI egyik informátorának nemrégiben napvilágra került tanúvallomását, aki azt állította, hogy az ukrán Burisma energiavállalat hajlandó 10 millió dollárt fizetni Bidennek és fiának, Hunternek, hogy segítsenek megoldani problémáikat.

Emlékezzünk vissza, hogy Biden maga ragaszkodik fia ártatlanságához, aki a Burisma igazgatótanácsának tagja volt, és azt állítja, hogy nincs tudomása külföldi üzleti kapcsolatairól. 

A minap Hunter Biden ártatlannak vallotta magát az összes adócsalás vádjában a tárgyaláson .

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató