2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Sokkot kapott a villamosvezető, miután egy elszabadult villamossal halálra gázolt egy nőt a Fővám téren

A  jármű fékje meghibásodhatott, ezért nem tudott lefékezni a peronnál. Éppen ekkor ment át a síneken egy idős hölgy, aki életét vesztette, miután elsodorta a szerelvény.

Szörnyű baleset történt szerda este pár perccel 20 óra előtt a főváros 5. kerületében, a Fővám téri villamosmegállóban.  A menetrend szerint közlekedő, a Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es jelzésű villamos éppen behaladt a megállóba, amikor – a vezető utólagos elmondása szerint – műszaki hiba lépett fel és nem tudott lefékezni.

A jármű fékje meghibásodhatott, ezért nem tudott lefékezni a peronnál – sajnos pont ekkor ment át a síneken egy idős hölgy, aki életét veszítette, miután elsodorta a szerelvény. A baleset-info.hu cikke szerint a villamos keresztülment a megállón, majd továbbhaladt a Belgrád rakpart felé.

Az idős asszony egy Közvágóhíd felé tartó villamosra akart felszállni, ezért a megállóhoz a síneken átvezető járdaszakaszra lépett. Az elszabadult villamos ekkor sodorta el.
A szerelvény ezek után csak a felszínen, a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződés után tudott megállni. Az idős hölgy a sínek közé zuhant, és súlyos sérüléseket szenvedett. Hiába küzdöttek érte, a baleset után egy órával életét veszítette.

A villamos vezetője sokkos állapotba került a történtektől, így azt sem tudta megmondani, hogy használt-e hangjelzést.

(Szeretlekmagyarország.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató