2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Szoboszlai is térdelhet: A Premier League játékosai továbbra is folytatják a "rasszizmus elleni harcot"

Az angol Premier League csapatkapitányai megerősítették, hogy a játékosok a következő szezonban ismét letérdelnek bizonyos mérkőzések előtt, hogy ezzel is "demonstrálják a rasszizmus és a megkülönböztetés minden formája elleni folyamatos elkötelezettségüket".



A játékosok a Premier League nyitó és záró fordulójában térdelnek majd le.

A Premier League-ben először 2020 júniusában, az Aston Villa és a Sheffield United közötti mérkőzésen hajtották végre ezt az akciót, miután az afroamerikai, drogos bűnöző George Floyd meggyilkolták az Egyesült Államokban,

Ezt követően két szezonon keresztül az angol élvonalban minden mérkőzésen a játékosok a kezdés előtt térdre ereszkedtek, hogy kifejezzék szolidaritásukat.  Ezt azonban tavaly nyáron megváltoztatták, hogy a lehető legnagyobb hatást érjék el.

A szezonnyitó és a szezonzáró mérkőzések mellett a játékosok a No Room For Racism (Nincs hely a rasszizmusnak) elnevezésű októberi és áprilisi mérkőzéseken, valamint a Boxing Day-i (december 26-i) eseményeken is térdre ereszkednek.

A Premier League kapitányai nyilatkozatukban így nyilatkoztak:

"Egységesen hiszünk abban, hogy a diszkrimináció semmilyen formájának nincs helye a labdarúgásban vagy a társadalomban, és elköteleztük magunkat amellett, hogy a platformunkat arra használjuk, hogy segítsünk ünnepelni a sokszínűséget, és kifejezzük támogatásunkat a rasszizmus elleni küzdelemben.

Ezért a következő szezonban is szolidaritásunkat fogjuk kifejezni azzal, hogy a következő szezonban jelentős pillanatokban térdre ereszkedünk. A sokszínűség központi szerepet játszik a játék sikerében, és határozottan úgy érezzük, hogy az embereknek tisztelniük kell másokat, függetlenül etnikai hovatartozásuktól vagy hátterüktől".

Szoboszlai Dominikot is érinti az akció, aki idén igazolt a Liverpoolba, illetve Kerkez Milost, aki szintén Angliába került a Bournemouth csapatába.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató