2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

"Az elkövető a földön is folyamatosan szurkálta" - Magyarország egyik legjobb kick-box edzőjét gyilkolták meg Békéscsabán

Mint arról beszámoltunk, augusztus 15-én este egy békéscsabai szálloda teraszán egy vendég szóváltásba keveredett a hotel egyik alkalmazottjával, az elkövető bicskával megszúrta az áldozatot, aki a kórházba szállítást követően életét vesztette. Egy 27 éves férfi elmenekült a helyszínről, később feladta magát a rendőrségen. Az áldozatról megemlékezett közösségi oldalán Perutek János sportoló, a Pesti Srácok újságírója, aki megnevezte az áldozatot, Szabó Sándort, aki szavai szerint

az ország egyik legjobb kick-box edzője volt. 

A Magyar Jelen az szóváltás részleteiről is megosztott részleteket:

Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán 2023. augusztus 15-én 21 óra 45 perc körül egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját. A sérültet kórházba vitték, ott később életét vesztette. A vendég, egy 27 éves érdi férfi elmenekült. Miután a rendőrség kiadta a körözését, 2023. augusztus 16-án reggel fél 8 körül megjelent a Monori Rendőrkapitányságon, feladta magát – így szól a Gyula Televízióban megjelent hír. 



A lap közléséből kiderül, természetesen szó sem volt kölcsönös „szóváltásról”, meg „dulakodásról”.

Két, a szállodában megszálló "fiatal", érdi lakos kezdett el minden előzmény nélkül balhézni, üvöltöztek, kötekedtek, mire válaszul a személyzet kihívta a hotelt védő biztonságiak egyikét.


A kiérkező férfi Sz. S. korábban válogatott boxoló volt, majd sokáig thai boxolt, később edzéseket is tartott. Az ország számos pontján látott már el biztonsági szolgálati feladatokat, így nem most találkozott először balhézó elemekkel.

Mikor a férfi felszólította a két barbárt, hogy viselkedjenek, az egyik kést rántott, és olyanokat ordibált, hogy

„leszúrlak”

– tehát nem arról van szó, hogy véletlen előkerült volna egy kés, hanem előre leszögezte, szándékában áll szúrni.

A férfi azonban nem ijedt meg, kétszer úgy állba verte a késsel hadonászó férfit, hogy attól egy normális ember azonnal eszméletét vesztette volna. A balhézó "fiatal" azonban csak letérdelt, ám rövidesen felállt, és hadonászni kezdett a késsel. Ebből arra következtettek, hogy valamilyen drog hatása alatt állt. (Amit viselkedése is alátámasztott.)

Sajnálatos módon a késsel hadonászó elkövetőnek sikerült combon szúrnia a hotel biztonságiőrét, ezt követően pedig késelte, ahol érte. A dulakodás közben mindketten földre kerültek,

az elkövető a földön is folyamatosan szurkálta áldozatát, majd társával elmenekült a helyszínről.

A brutálisan összeszurkált férfit kórházba szállították, ám sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét már nem tudták megmenteni. Az áldozat családos ember volt, egy fiút, és egy általános iskolás korú lányt hagyott hátra, aki reggel arra ébredt, hogy meggyilkolták édesapját. Ráadásul nem rég született egy unokája, aki már sohasem ismerheti meg nagyapját egy drogos bűnöző miatt.



A bedrogozott gyilkos másnap reggel már Monoron volt, ahol feladta magát - írja a Magyar Jelen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató