2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

0-5: hatalmas zakóval esett ki a Debrecen a Konferencia-ligából

Egyre fogyatkozott a nemzetközi kupában érdekelt magyar futballcsapatok száma, miután a Debrecen hazai pályán komoly vereségbe szaladt bele az osztrák Rapid Wien ellen. A vendégek 5-0-s győzelme azt jelenti, hogy már csak a Ferencváros van talpon az Európa Konferencia-ligában.



A DVSC a bécsi 0-0 után bizakodva várhatta a csütörtök esti találkozót, ám a nagy tempóban kezdő osztrákok gyorsan lerohanták Srđan Blagojević csapatát, és Matthias Seidl góljával már a 15. percben vezetettek a vendégek. A félidő vége előtt nem sokkal megduplázták előnyüket, Guido Burgstaller lépett ki a védők mögé, majd egy remek csellel indult vissza az alapvonal mellől, hogy aztán a beadásából Olekszandr Romancsuk szerezzen öngólt.

A szünet nem törte meg a Rapid lendületét, az 51. percben Marco Grüll fektette el Megyeri Balázst egy megindulás végén, utána pedig az egyetlen védő mellett könnyedén talált a hálóba. Ezzel még nem volt vége, a 72. percben Burgstaller közelről passzolta a kapuba a Megyeriről kipattanó labdát. A kegyelemdöfést Ante Bajić 90. percben szerzett gólja jelentette: a csereként beállt játékos jól lépett meg a védők mögött, elvitte a labdát Megyeri mellett, így üres kapura lőhetett. Baranyai Nimród bele tudott még érni, a mentés viszont nem jött össze, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Vegyes magyaros szereplés

A Debrecen kiesésével utolsó magyar csapatként a Ferencváros maradt talpon, a máltai bajnok Hamrun Spartans ellen 8-2-es összesítéssel továbbjutó magyar bajnoknak Konferencia-liga következő fordulójában a Žalgiris Vilnius következik majd már a csoportkörbe jutásért. A litván csapat egyébként épp az ellen a svéd Häcken ellen esett ki az Európa-ligából 8-1-es összesítéssel, amellyel a Fradi is találkozhatott volna, ha nem bukik el a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a feröeri KÍ Klaksvík ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató