2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Az Európai Unió több mint 50 milliárd euró értékben készül hosszú távú pénzügyi támogatásra Ukrajnának

Az EU hosszú távú, összesen több mint 50 milliárd eurós pénzügyi támogatási tervet készít Ukrajna számára.Ezt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke mondta, miközben videokapcsolaton keresztül beszélt a Krími Platform csúcstalálkozóján - jelentette a BBC.

"Oroszország brutális taktikája az ukrán kikötők elleni támadáshoz kapcsolódik, amelynek célja az éhínség terjesztése a világban. Ezért üdvözöljük Ukrajna erőfeszítéseit, hogy új utakat találjon a gabonaexportra, különösen Törökország bevonásával. Az EU támogatja az új piacokra való belépésre irányuló törekvéseit. Megértjük, hogy ez az Önök jövőjéért, a jövőre vonatkozó álmuk megvalósításáért folytatott küzdelem"

- mondta.

Fumio Kishida japán miniszterelnök is felszólalt a csúcstalálkozó alkalmával, és akár 7 milliárd dolláros segélyt ígért Ukrajnának, valamint részvételt az ország háború utáni újjáépítésében.

"Japán az ukrán nép oldalán áll, hogy biztosítsa a békét, és újra visszahozza azt a gyönyörű ukrán földre" - mondta.

Nemrégiben vált ismertté, hogy Joe Biden amerikai elnök további pénzösszegek elkülönítését fogja kérni a kongresszustól Ukrajna megsegítésére. Az USA több mint 1,3 milliárd dollárt különítene el Ukrajna újjáépítésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató