2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Kamu Geri az orosz történelemkönyvről: „Becsicskulás helyett ideje a határozott szavaknak”

A hiperpasszív főpolgármester megint a Facebookon keménykedett látványosan. Közösségi posztjában az asztalra csapva dörgedelmes hangon osztotta ki az Orbán-kormányt, amely – szerinte – nem elég határozottan lép fel a történelemhamisító orosz tankönyv 1956-os magyar vonatkozásaival szemben.

„Becsicskulás helyett most tényleg helye és ideje lenne a határozott szavaknak – egyetértek azokkal, akik a kormány kiállását, a külügyminisztérium cselekvését, legalább az orosz nagykövet azonnali berendelését követelik az orosz állam történelemhamisítása, az 56-os forradalom emlékének, örökségének és tényeinek meggyalázása miatt” – írja Kamu Geri.

Az eszmefuttatást imígyen folytatja ez a nagyon bátor városvezető, aki – mint tőle tudjuk –, már leordibálta Pintér Sándor belügyminisztert is:

"Az új állami orosz tankönyv a hírek szerint fasisztázza az 56-os forradalmunkat, és hibának nevezi, hogy az orosz csapatok kivonultak Kelet-Európából, így Magyarországról is. Most tessék, mert most lehet is, kell is keménykedni: ez a gyalázat nem maradhat válasz nélkül.

Hol vannak most azok, akik mindannyiszor Magyarország megsértését emlegetik, ha netán valaki rosszat mond a kormányukra? A kormány nem egyenlő Magyarországgal, és most egész Magyarországot sérti meg az orosz állam történelemfelfogása. Erre kell kellő határozottsággal diplomáciai választ adni.

Senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és annak hőseiről” – ezek a magyar külügyminiszter 7 évvel ezelőtti mondatai egy hasonló ügyben. Akkor még volt bátorság, azóta hova lett? Mi az az üzleti-hatalmi érdek, ami fontosabb nekik, mint a közös magyar múlt, emlékezet és örökség? A hallgatás beismerés, a kiállás kötelesség." – jegyzi Facebook-posztját Budapest első embere.


 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató