2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Áll a bál Budapesten: Karácsony fejét követelik az autósok

Az iskolakezdés egyet jelent Budapesten a közlekedési káosszal. Az Üllői úton a nyár nagy újításával, a közlekedést nehezítő úgynevezett Karácsony-karókkal voltak elégedetlenek az autósok.

Autóval normális esetben a Népligettől a Corvin-negyedig akár öt perc alatt is eljuthatunk. Szeptember 4-én reggel ezen a csaknem két és fél kilométeres szakaszon a Karácsony-karók mellett a Mediaworks stábja ezt a távot 15 perc alatt tette meg.

Ezek a sávok kihasználatlanok, reméljük minél előbb véget ér a mandátuma és újra lehet közlekedni.

– mondta a Mediaworksnek egy taxis, aki a Corvin-negyednél ült a dugóban. Volt olyan megszólaló is, aki arra panaszkodott, hogy egyórás csúszásban van, szerinte amióta biciklisávok vannak, jelentősen nehezebb Budapesten közlekedni, amióta pedig elkezdődött az iskola, szinte lehetetlen.

Az úgynevezett Karácsony-karókat a mentőkön és a taxisokon kívül már a Jobbik is kritizálta. Lukács László, a párt frakcióvezetője egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a főpolgármester a Karácsony-karókkal megidézte a „Demszky-csöcsöket”. Aki egyébként elkerülné a dugókat, az azzal is számoljon, hogy a budapesti tömegközlekedés jegyárai 30 százalékkal emelkedtek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató