2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Évek óta nem tanít a PDSZ-es Nagy Erzsébet

Évekkel ezelőtt megszűnt a pedagógusi jogviszonya Nagy Erzsébetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányi tagjának – erről ír a vasarnap.hu.

Ennek ellenére folyamatosan úgy beszél, mintha ő is egy lenne a nap mint nap oktató pedagógusok közül – írja a portál. Ráadásul az Orbán-kormány által biztosított Nők40 kedvezménnyel ment el nyugdíjba a kormányt folyamatosan bíráló szakszervezeti vezető. Nagy Erzsébet a vasarnap.hu megkeresésére azt válaszolta, hogy 2021. november végén járt le a felmentési ideje, és ekkor szűnt meg a jogviszonya.

Arról is beszámolt, hogy

A negyven év jogosultsági idő alapján nyugdíjba mentem

– azaz a Nők40 kedvezménnyel ment nyugdíjba.

Azt írta továbbá, hogy

Azóta tanárként nem dolgozom.

Mit is jelent ez?

A volt pedagógus Nagy Erzsébet egy oktatási intézmény mindennapjaiban sincs jelen, mégis ő nyilatkozik, követel az aktív pedagógusok nevében. Ahogy az már világosan látszik: tét nélkül, személyes felelősség nélkül. Eddig soha nem beszélt nyilvánosan arról, hogy ő már nem tanít valójában. Sőt, sokszor úgy fogalmazott, mintha ő is tanítana, mintha nem nyugdíjasként, hanem aktív tanárként, a pedagógusok kollégájaként tevékenykedne.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató