2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Újraindulna a 271 milliós csalással vádolt volt MSZP-s képviselő Szegeden

Újraindulását tervezi a 2024-es önkormányzati választásokon az a 11 gyermekes szegedi képviselő, aki ellen 271 millió forintos csalás miatt folyik eljárás – írja a Telex a Szegeder című lappal közösen megjelentetett cikkben.

Ez a hétvégén derült ki, amikor a ma már függetlenként politizáló, de egykor MSZP-s képviselő, Joób Márton fesztivált szervezett a választókerületében.

Joób Újszeged egyik kertvárosi részét képviseli a szegedi közgyűlésben, bírósági tárgyalása októberben folytatódik. A vád szerint ő és köre egy négy megyére kiterjedő bűnszervezetet hoztak létre, így próbálva piacon tartani a képviselő szórólapterjesztéssel és műsorújság kiadásával foglalkozó cégét, és eközben okozhattak 271 millió forintos vagyoni hátrányt a költségvetésnek.

A politikus 2020 októberében lemondott a városi közgyűlésben betöltött tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, majd a frakciójából is kizárták.

Amiért engem kizártak a frakcióból, azok az indokok teljesen abszurdak és nem valósak – nyilatkozta a korábbi háromszoros kenuvilágbajnok képviselő a kizárása körülményeit firtató kérdésre.

Az Összefogás Szegedért Egyesületből történt kizárásakor Botka László szegedi polgármester azt közölte, hogy Joób „a vádemelés óta önös érdekből, talán a Fidesszel kötött megállapodás vagy enyhébb büntetőítélet reményében, esetleg más anyagi haszon miatt a legnehezebb gazdasági és társadalmi válságban folyamatosan hazugságokkal próbálja meg lejáratni városunkat és a szegedi városvezetést”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató