2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Egyénileg jobbak a szerbek, de nagy kihívás lesz nekik Magyarország ellen nyerni

Legutóbb, 2020 októberében egy nem várt győzelemmel tért haza Marco Rossi válogatottja Belgrádból. Azt a sikert a Nemzetek Ligájában sikerült elérni, most Európa-bajnoki selejtezőn kellene jól szerepelni. Közös viszont az akkori és a mostani meccsben, hogy nem lesznek nézők. Az akkori 1–0-s sikert most is, látatlanban elfogadnánk.

Idejét sem tudjuk, mikor húzták a magyar fociválogatottat az első kalapból, vagyis a legjobb országok közül, és mikor szerepelt is úgy, mint egy klasszikus európai élcsapat. Most ezt éljük át, kapott gól nélkül várjuk az Európa-bajnoki selejtezők negyedik játéknapját. Mielőtt bármibe fognánk, nézzünk a megunhatatlan tabellára:

Magyarország – 7 pont/3 meccs (5–0-s gólkülönbség)
Szerbia – 7 pont/3 meccs (5–1)
Montenegró – 4 pont/3 meccs
Bulgária – 2 pont/4 meccs
Litvánia – 1 pont/3 meccs

Rögtön a sorsolás után sejteni lehetett, hogy a szerbek elleni két találkozó (a visszavágó októberben jön) lesz a kulcs, hányadik helyen végez a magyar csapat a csoportjában. A szerbek ott voltak a tavaly novemberi vb-n, ezúttal sem jutottak tovább a csoportjukból, de nem estek szét a következő sorozatra, mindjárt megverték Montenegrót, majd becsúszott nekik egy döntetlen a bolgárok ellen.

A csapatukban hemzsegnek a topligás játékosok, Luka Jović például az utolsó pillanatban igazolt át a Fiorentinából a BL-szereplő Milanba. Így sem maradt szerb válogatott nélkül a klub, mert Nikola Milenković még ott van. Vanja Milinković-Savić a Torino kapusa, akinek a testvére, a 28 éves Sergej a Laziót elhagyva Neymar csapattársa lett a szaúdi al-Hilalban. Odament a Fulhamből Aleksandar Mitrović is.

Hosszabb névsorolvasást nem is érdemes tartani, Szerbia folyamatosan termeli a topjátékosokat – hogy belőlük igazi csapat összegyúrható-e, az a mindenkori szövetségi kapitány dolga, most éppen Dragan Stojkovićé, aki a kilencvenes évek nagy klasszisa volt.

Ha még egyszer a tabellára pillantunk, felsejlik: egy magyar győzelem, majd még egy októberben a Puskás Arénában lefutottá tenné a csoport első helyéért zajló küzdelmet. (Még a második hely is egyenes kijutást ér.)

A várható kezdőcsapat: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Fiola (Nego), Nagy, Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató