2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kubatov: Még Demszky sem ártott annyit Budapestnek, mint Karácsony Gergely

Budapestet meg lehet és meg is kell nyerni – jelentette ki a jövő évi önkormányzati választásokkal kapcsolatban Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az Indexnek adott interjúban. Karácsony Gergelyt „nem nagyon bírja”, szerinte kicsúszott a kezéből a főváros. Dejan Sztankovicsot illetően derűlátó, de csak azzal lenne elégedett, ha a Fradi megnyerné az Európa-konferencialigát.

"Nem nagyon bírom a srácot. Budapestiként egyszerűen csak nehezen viselem az ilyen típusú fickókat a város élén. Demszky Gábor első főpolgármesteri ciklusát nagyra tartottam, a következőt már nem, mert utána csak a fényképezőgépét lóbálta a nyakában.

DE MÉG Ő SEM OKOZOTT ENNYI KÁRT ENNEK A VÁROSNAK, MINT KARÁCSONY GERGELY. ÉS EZ VALÓSZÍNŰLEG PONT A LUSTASÁGÁBÓL, A TESZETOSZASÁGÁBÓL ÉS A DÖNTÉSKÉPTELENSÉGÉBŐL FAKAD. ENGEM EZ MÉRHETETLENÜL ZAVAR. NEM LEHET RAJZVERSENYT CSINÁLNI A BUDAPESTI UTAKBÓL!

Nem lehet már úgy átmenni egy kereszteződésen, hogy ne lenne minden összefirkálva. Ráadásul, nem tudom, hogy szimplán kamuzik, vagy csak éjjel-nappal tudatlan. Azt mondta, hogy a Hegyalja út egyik sávját elveszi az autósoktól, csak a buszok használhatják, amíg a Lánchíd felújítása tart.

A Lánchíd elkészült, persze úgy hagyta, és most csak egy sávon lehet közlekedni. Ennek mi értelme van? Szerintem egyébként az egész város gazdaságilag is kicsúszott a kezéből, mert az lehetetlen, hogy a növekvő adóbevételek mellett elköltse a város pénzét, amit Tarlós István 200 milliárd forintos plusszal a kasszában adott át.

Persze, ez kicsit sem meglepő, hiszen gyakorlatilag a teljes Gyurcsány-kormány ott van Karácsony mögött tanácsadóként, vagy valamilyen vezető pozícióban. Margaret Thatchernek ezekre a helyzetekre volt egy zseniális mondása:

„Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.” Ez a helyzet Karácsony Gergellyel is: mindig kifogy a mások pénzéből.

Karácsony Gergely azt mondja, hogy a kormány zárja el a pénzcsapokat. De az faktum, hogy növekednek az adóbevételek, nem? Több pénzt tudnak beszedni, mint Tarlós István időszakában, szóval itt valami más baj van. Szerintem sem elégedett a budapestiek többsége a főpolgármester munkájával.

De mondja, lehet azzal egyáltalán elégedettnek lenni? Mit épített Karácsony Gergely Budapesten? Eddig eltelt négy esztendő a megválasztása óta.

Melyik épületre, útra, utcára vagy útszakasz felújítására tudja azt mondani, hogy az az ő városvezetésének az eredménye?

A Blaha Lujza teret, amit az állam pénzéből épített, meg se említsük, mert az maga a katasztrófa. A tér nyilvános vécéje – amire annyira büszke, hogy még szelfizett is vele – most éppen prostik és drogosok tanyája. De tegyük ezt most félre. A baloldal egykori minisztere, Persányi Miklós, az állatkert igazgatójaként Tarlós István idejében egy kiváló ötlettel állt elő az állatkertben. A biodóm megépítése aztán – például a megnövekedett költségek miatt – nem fejeződött be.

Az elmúlt négy évben hozzá sem nyúltak, és itt áll most szégyenszemre. Egy kiváló épületről, egy budapesti látványosságról van szó, amit a teljes beruházáshoz képest elenyésző pénzből lehetett volna befejezni. De nem tették. Ez is egy balfékség, egy olyan ügy, amire felháborodva gondol az ember. (...)

Legalább nyolc olyan embert tudok, aki egyébként megfelelő kihívója lenne."
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató