2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Megunták a liberálisok hergelését: A Balatonért mindent, a Balatont semmiért!

A Balaton körüli vármegyék vezetőinek összefogását kérte hétfőn balatonboglári sajtótájékoztatóján Biró Norbert a baloldali médiák méltatlan támadásai miatt. A lejárató hírekre Mészáros Miklós, a város polgármestere és Csiszár Szilárd, a várdombi létesítmények üzemeltetője is reagált.

Jellemzően kevés jóindulattal megáldott, a balatoni idegenforgalmat, a Balatont gyalázó tudósítások jelentek meg. Erre mindenképpen reflektálnunk kell, úgy hogy vendéglátóimmal a elmondjuk valóságot

- kezdte tájékoztatóját a vármegyei közgyűlés elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a hírekkel ellentétben nem drágább a Balaton, mint a hivatkozott tengerparti üdülőhelyek.

Kiemelte:

soha nem látott mértékben gyarapodik a balatoni hajózás forgalma, a vasúti szállítás is rekordok közelében van miközben a Balaton közbiztonsága nem romlik.

A helyi vállalkozások a helyi önkormányzatokkal és a kormánnyal összefogva soha nem látható mértékben fejlesztettek.

“15 éve elképzelni sem tudtuk, hogy valaha lehetőség lesz ilyen léptékű fejlesztésre.” Példaként említette a tájékoztatónak helyszínt biztosító lombkorona sétányt, mely a kormánynak köszönhetően megépülhetett a vírus és a háború okozta gazdasági válság ellenére is. A balatoni idegenforgalom szempontjából és a szezon kibővítésének céljából fontos beruházás valósult meg, mely jelentős vonzerőt biztosít a városnak és az egész déli partnak. Tájékoztatója végén felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben a Balatont választják a turisták, akkor azzal hazánk és Somogy gazdaságát, az itt lakó családok megélhetéséhez járulnak hozza, nem egy külföldi gazdaságot erősítenek.

Ezt követően arra kérte a balatoni vármegyék önkormányzatainak elnökeit, országgyűlési képviselőit, vállalkozóit, hogy

fogjanak össze, álljanak ki a Balatonért, hogy az imidzs rombolást - melyet jellemzően a baloldali média követ el - kompenzálják, hogy a magyar emberek ne álhírekből tájékozódjanak, hanem saját szemükkel győződjenek meg az elért eredményekről.

Mészáros Miklós Balatonboglár szezonjával kapcsolatban elmondta, hogy 170 ezer vendégéjszakát regisztráltak, emellett erős lesz a szeptemberi forgalom is. Véleménye szerint hasonló lesz összességében ez a szezon, mint a tavalyi, minimális csökkenés előfordulhat, ami a júniusi rossz időjárással függ össze. Számításaik szerint Balatonboglár jól fog kijönni ebből a szezontól is. Kiemelte, hogy mind a hat strandjuk ingyenes és a várdombi fejlesztések is jelentősen hozzájárulnak a sikerhez. 

Csiszár Szilárd kiemelte, hogy idén összességében 4 százalékkal nagyobb forgalmuk volt a megfizethető, pénztárcabarát Kalandparkban, valamint a Gömbkilátónál és a Magasösvény is százezer feletti látogató számot ért el.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató