2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Reagált az amerikai nagykövetség Szöllősi György kitiltására

„Diplomatavízum nem jár magánszemélyeknek” – derült ki a nagykövetség válaszából.

Csak kormányhivatalnokoknak adnak ki diplomatavízumot, magánszemélyeknek nem – közölte az amerikai nagykövetség a hvg.hu megkeresésére. Ahogy arról a Vadhajtások is beszámolt, nem engedték be az Egyesült Államokba a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyőt. Szöllősi a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitotta volna meg a jubileumi 25. Árpád-kupát.

A főszerkesztő a történtek kapcsán úgy nyilatkozott,

„Mindez azért különösen érthetetlen, mert újságíróként és Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagykövetként tagadták meg a beutazásomat”.

A nagykövetség a főszerkesztő ügyével kapcsolatban még annyit közölt, hogy az amerikai törvények értelmében nem áll módjukban tájékoztatást adni egyedi vízumügyekről.
Egyúttal megjegyezték, hogy a közelmúltban értesítették Budapestet arról, hogy megszaporodott a magyar kormány által kiállított diplomataútlevéllel beutazni kívánó olyan emberek száma, akik hivatalos minőségükben nem köthetők a kormányhoz – idézte a hvg.hu a nagykövetség közleményét, amit a Mandiner szemlézett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató